NOB Opleidingen


1, 2 of 3 sters NOB opleiding inclusief het Lidmaatschap voor het lopende jaar

Een aantrekkelijk aanbod voor een NOB opleiding bij OSV de Lamantijn

Vereisten:

  • Éénmalig inschrijfgeld voor niet-leden om lid te worden.
  • Minimum leeftijd van 14 jaar.
  • Ondertekende vrijwaring van aansprakelijkheid.

Voordat er aan de 1-ster/Open Water - of 2-sters/Advanced Open Water of 3-sters opleiding begonnen wordt, dient er aan alle bovenstaande vereisten voldaan te zijn. Alle verplichte theoriemodulen gedurende de opleiding dienen met voldoende resultaat te zijn afgesloten, middels een kennistoets, alvorens aan de duiksessies kan worden deelgenomen. Om voor de theoriemodules te slagen dient de cursist per test een score te behalen van 80%. U kunt zich opgeven voor een opleiding bij Jacques Groen, jacquesgroen@gmail.com.


NOB *1

Als ongebrevetteerd duiker wordt je opgeleid om minimaal, zelfstandig, met een gelijkgebrevetteerde duiker, duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter.

Je krijgt de basis theorie van het duiken uitgelegd en je oefent in het zwembad en in het buitenwater de praktijk van het duiken. Met je NOB 1 duikbrevet kan je internationaal bij duikscholen duiken en equipment huren. De NOB stelt, tot op heden, een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht. Voordat je het 1 duikbrevet kan aanvragen moet je minimaal 5 oefenduiken hebben gemaakt onder de 6 meter diepte. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee. De 1* duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver.

Om deel te nemen aan de opleiding tot 1* duiker bij OSV de Lamantijn moet je: Lid zijn van de NOB en van OSV De Lamantijn, Minimaal 14 jaar zijn. Indien minderjarig: schriftelijke toestemming en vrijwaring van ouders of voogd.

Na behalen van je 1 duikbrevet kan je je aanmelden voor de 2 duikopleiding en kan je tevens deelnemen aan verschillende specialisaties als: onderwaterfotografie, droogpakduiken, grotduiktechniek in open water, redden en Nitrox basis.

De kosten voor de 1* opleiding bedragen €350,00 inclusief cursusmateriaal. Inbegrepen bij de kosten:

  • Gebruik van tank (exclusief de kosten voor het vullen bij buitenduiken)
  • Gebruik van stabilisatie jacket.

Zelf zorg je voor een duikpak en duikhandschoentjes, duiklaarsjes, met vinnen en lood. Voor meer informatie over het 1* duikbrevet kan je de PDF downloaden van de NOB. Deze groepsopleiding start regelmatig.

Aanmeldingen door inschrijven bij Jacques Groen, jacquesgroen@gmail.com.


NOB*2

Als 2 sportduiker heb je veel mogelijkheden om plezier in je hobby uit te breiden. Je kan met dit brevet duiken in getijdenwater, na zonsondergang vissen bewonderen die je overdag niet ziet en je voelt je nog veiliger als je jouw buddy bij onverwachte situaties moet assisteren. Je mag ook dieper duiken dan de 20 meter die je gewend bent bij een 1 brevet.

In de 2 duikopleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Als 2 duiker duik je altijd binnen de nultijden. Voordat je een 2 duikbrevet kunt aanvragen moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, eveneens de duiken die je maakt in het kader van je 2 duikopleiding.

Voor de 2* duikopleiding moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Lid zijn van de NOB en van OSV de Lamantijn, minimaal 14 jaar zijn.
  • Beschikken over het 1* duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.

De 2 duikopleiding wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advance Open Water Diver. Na het behalen van je 2 duikbrevet kan je doorgaan met je 3 brevet of deelnemen aan verschillende specialisaties als ijsduiken, onderwater oriëntatie, wrakduiken. De kosten voor de 2 opleiding bedragen € 350,00 inclusief cursusmateriaal.

De groepsopleiding start indien minimaal 3 personen zich aanmelden.

Aanmeldingen door inschrijven bij Jacques Groen, jacquesgroen@gmail.com.


NOB*3

De 3 duikopleiding is een opleiding met verdieping. Je leert hoe je duikers in opleiding kan begeleiden. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3 duiker duikt binnen de nultijden.

Voordat je het 3 duikbrevet kan aanvragen, moet je minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding. De 3 duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 3* duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

Om deel te kunnen nemen aan de 3* duikopleiding bij De Lamantijn moet je:

  • Lid zijn van de NOB en van OSV de Lamantijn,
  • Beschikken over een 2* brevet of een gelijkwaardig ander brevet.
  • Minimaal 18 jaar zijn.

De 3 duiker kan kiezen uit alle specialisaties, inclusief Decompressie duiken en Nitrox. Als 3 duiker kan je verder kiezen voor de opleiding tot 1* duikinstructeur. De groepsopleiding start indien minimaal 3 personen zich aanmelden.

De kosten voor de 3* opleiding bedragen € 350,00 inclusief cursusmateriaal.

Aanmeldingen door inschrijven bij Jacques Groen, jacquesgroen@gmail.com.